Skip to content
Leidsestraatweg 109 G | 3443 BS Woerden | 0348 - 431 660

  Hoge rugklachten

  Pijn in de bovenrug komt veel voor en kan zich op verschillende manieren uiten, o.a. door rugpijn, een stijve rug of pijn op de borst. Ook kunnen er gerelateerde klachten ontstaan in de nek of hoofdpijn. De meeste mensen met bovenrugklachten hebben pijn tussen de schouderbladen. Maar pijn in de borst of uitstralende pijn in de armen kan ook het gevolg zijn van een probleem in de bovenrug.

  Soms lijken de verschijnselen op hartklachten en dat veroorzaakt nogal eens ongerustheid. Hoesten, niezen en ademhalen kunnen pijnlijk zijn. De chiropractor kan nagaan of de klachten samenhangen met een rugprobleem.

  Waardoor ontstaat pijn in de bovenrug?
  Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Pijn in de bovenrug ontstaat meestal geleidelijk, als gevolg van een verkeerde houding, herhaaldelijk eenzijdig gebruik van de armen en veel boven het hoofd werken. Een enkele keer heeft pijn in de bovenrug een plotselinge oorzaak, zoals vertillen of een verkeerde beweging.

  De pijn heeft vaak te maken met een verkeerde stand van de wervels en ribben. Spieren worden extra belast er ontstaat irritatie in de wervelgewrichten en ook omliggende zenuwen raken geïrriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt soms uitstraling en pijn op de borst, terwijl vaak ook verkrampte spieren ontstaan.

  Veel mensen met klachten in de bovenrug of borststreek maken zich zorgen over het hart en de longen. Het komt dan ook veel voor dat patiënten al bij de huisarts zijn geweest en er een hartfilmpje of een röntgenfoto is gemaakt.

  Wanneer na enkele behandelingen de lichamelijke klachten verbeteren neemt ook de opgebouwde geestelijke ongerustheid af.
  Neem bij vragen over klachten in de bovenrug contact op met de chiropractor.

  Back To Top