Skip to content
Leidsestraatweg 109 G | 3443 BS Woerden | 0348 - 431 660

  Hoofdpijn

  Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Deze hoofdpijn kan zich op verschillende manieren uiten o.a. als spanningshoofdpijn, migraine en aangezichtspijn. Chiropractische behandeling kan veel hoofdpijnklachten verhelpen of verminderen.

  • Spanningshoofdpijn.
   De meest voorkomende hoofdpijnvorm is spanningshoofdpijn. Deze hoofdpijn is te herkennen aan een drukkende pijn, die overal in het hoofd kan zitten. De pijn ontstaat meestal vanuit de nek. De pijn heeft vaak te maken met een verkeerde stand van de wervels in de rug en nek; spieren worden extra belast en omliggende zenuwen raken geïrriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt hoofdpijn. Overigens kan spanningshoofdpijn ook vanuit het kaakgewricht komen. In dat geval is er meestal sprake van pijn aan een kant van het hoofd. Spanningshoofdpijn duurt vaak langere periodes.
  • Migraine:
   Deze hoofdpijnvorm is bekender dan spanningshoofdpijn en wordt daar vaak mee verward. Er zijn verschillende vormen van migraine. Een vorm begint met flikkeringen en vlekken voor de ogen en gaat over in een stekende pijn aan een kant van het hoofd. Soms komt er misselijkheid en duizeligheid bij. Een andere vorm van migraine geeft stekende pijn rond het oog en komt in korte episodes achtereen om vervolgens weer voor langere tijd weg te blijven. Patiënten zijn bij migraine vaak overgevoelig voor licht en geluid. Migraineaanvallen duren vaak enkele uren tot een dag of drie. Migraine wordt waarschijnlijk veroorzaakt door veranderingen in de diameter van de bloedvaten in het hoofd, waarbij de beweeglijkheid van de nekwervels en prikkeling van de zenuwen mogelijk een rol spelen.
   Er zijn talloze andere oorzaken voor hoofdpijn aan te wijzen. Soms kunnen medicijnen (waaronder pijnstillers), alcohol of bepaalde voedingsstoffen hoofdpijn veroorzaken.
  Back To Top