Skip to content
Leidsestraatweg 109 G | 3443 BS Woerden | 0348 - 431 660

  Geschiedenis

  Dat de wervelkolom een belangrijke rol in de gezondheid van mensen speelt, is al sinds de oudheid bekend. De term chiropractie bestaat echter pas een eeuw. Deze term werd geïntroduceerd door de Amerikaan D.D. Palmer, die zijn dove bediende het gehoor wist terug te geven door het behandelen van een rugwervel.

  Anno 2017 zijn er over de hele wereld chiropractoren te vinden maar het meest verbreid is deze vorm van geneeskunde in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en de Verenigde Staten en dichterbij in Engeland en heel Scandinavië. Chiropractie is in grootte de derde medische beroepsgroep in de wereld. Wereldwijd zijn er wel meer 60.000 chiropractoren te vinden!

  Het belang van de rug zit ‘m niet alleen in de steunende functie maar ook in de aanwezigheid van het centrale zenuwstelsel binnenin deze steunpilaar. Het zenuwstelsel is ons innerlijke communicatiesysteem: het verbindt de hersenen met de rest van het lichaam.

  Verkeerd functionerende ruggenwervels kunnen storingen in het zenuwstelsel veroorzaken met als gevolg klachten op andere plaatsen dan de wervelkolom zelf. Een voorbeeld hiervan zijn sommige gevallen van tintelingen in armen of benen, deze kunnen vaak door de chiropractor verholpen worden door de rug of nek te behandelen.

  Back To Top