Nederlandse Chiropractoren Associatie lanceert campagne ‘Sta op voor je rug’

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Dat langdurig achtereen zitten eveneens gezondheidsrisico’s kent, is bij het grote publiek minder onder de aandacht. Het Sociaal en Cultureel Planbureau deed onlangs de zorgwekkende uitspraak dat Nederlanders met een gemiddelde van 6,8 zituren per dag het hoogst scoren van alle Europeanen. TNO onderzoek wijst daarnaast uit dat lang zitten de kans op ziektes en zelfs vroegtijdig overlijden vergroot. Om mensen daar bewust van te maken en hun zitgedrag te veranderen, heeft de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) de campagne ‘Sta op voor je rug’ gelanceerd.

De NCA is al 40 jaar de toonaangevende beroepsorganisatie van chiropractoren in Nederland en heeft in de afgelopen jaren gezien dat er een zorgwekkende zitcultuur is ontstaan. Er zijn sterke aanwijzingen dat lang zitten samengaat met een verhoogd risico op verschillende ziektes en kwalen zoals rugklachten, hart- en vaatziektes, obesitas en hoge bloeddruk en uiteindelijk zelfs op vroegtijdig overlijden. Helaas is de hoeveelheid lichaamsbeweging per dag de afgelopen decennia steeds verder afgenomen, zowel op de werkvloer als met name ook onder jongeren.

Sta op voor je rug!

De NCA heeft preventie hoog in het vaandel staan en zet zich daarom in om de zitcultuur in Nederland te doorbreken. Bewustwording en actie zijn daarbij van cruciaal belang. Met de campagne ‘Sta op voor je rug’ maakt de NCA een breed publiek bewust van de ernstige gevolgen van teveel zitten. Bekijk voor meer informatie over deze campagne ook de video op onze website, klik HIER.

Chiropractie helpt!

Ruim een miljoen behandelingen per jaar

Chiropractie is na de reguliere geneeskunde en tandheelkunde de grootste vorm van gezondheidszorg wereldwijd. Jaarlijks vinden er in Nederland ruim een miljoen behandelingen plaats door NCA chiropractoren. Rugpijn en andere bewegingsklachten zijn voor een zeer groot deel van de bevolking een dagelijkse realiteit. Klachten die we zeer waarschijnlijk kunnen voorkomen met een actievere, gezondere levensstijl. Chiropractoren behandelen patiënten met deze klachten met als doel hem of haar rugklachtenvrij te maken en te houden.

Door het gebruik van doeltreffende behandeltechnieken is chiropractie preventief en aantoonbaar kosteneffectief, waardoor de NCA chiropractor bijdraagt aan een duurzame gezondheidszorg, die voor iedereen toegankelijk is.